Ekonomichef

Vi tycker att det är viktigt med människor. Det är människorna som avgör hur en arbetsplats är och vi tror på öppna och tillmötesgående medarbetare som gillar att utvecklas och utveckla. Vi tror på ständig förbättring och förändring. Om du vill jobba i en sådan miljö och om du dessutom vill bli vår ekonomichef så har vi jobbet för dig.

 

Hos oss får du möjlighet att arbeta med flera av världens starkaste varumärken som Toyota och Lexus. Du får jobba inom en organisation som präglas av personlighet, öppenhet och närhet. Vårt mål är att få se kundens äkta leende och vi tror att vi kan uppnå det genom sann laganda och stort engagemang. Vi jobbar med fokus på ständig förbättring, team work och respekt.

Arbetsbeskrivning
I rollen som ekonomichef ansvarar du för Motor Trend AB:s inkl. syster-och moderbolags ekonomi och administration. I rollen ingår även ansvar för affärsstöd, som inkluderar både ekonomi och HR. Du har också övergripande IT- och GDPR ansvar. Du har personalansvar för 5 personer och rapporterar till EC för moderbolaget Nordiska Motor AB.

 

Som ekonomichef ansvarar du för bokslut samt rapportering månads-, kvartals- och årsvis. Du utvecklar policy, regler, rutiner och strävar efter ständiga förbättringar inom både ekonomi- och HR området. Du förväntas även i viss utsträckning vara operativ i det dagliga arbetet, vilket innebär att du vid behov kan komma att delta i arbetet gällande löpande redovisning, deklarationer och momsredovisning.

 

Du analyserar, följer upp verksamheten samt kommer med förslag till förbättring av bolagens lönsamhet. Med andra ord arbetar du aktivt med ekonomistyrningen och ansvarar även för att utveckla, effektivisera och följa upp processer.

 

Utvecklas med oss
Enligt vår filosofi är vi ständigt på en resa. Både som individer och som företag behöver vi förändring och utveckling för att må bra och vara delaktiga i den föränderliga värld vi lever i. Vi vill hjälpa dig att växa som människa och vi räknar med att du ska vilja bidra till företagets utveckling. Det är en viktig del av vår kultur. En annan del som är lika viktig, handlar om att utveckla varandra. Med olika erfarenhet i bagaget och med stor respekt för våra medarbetares tankar och idéer lär vi av varandra. Det är på det viset som vi hela tiden blir lite bättre och vårt mål är att vi ska vara dem bästa återförsäljaren på vår ort.

Utbildning
Du är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet.

 

Erfarenhet
Du har mångårig erfarenhet av att arbeta med redovisning eller revision. Du kanske idag arbetar som redovisningsekonom, revisor eller redovisningschef och vill ta steget till att bli ekonomichef.

 

Vi söker dig som har drivit igenom förändringsarbeten och trivs med rollen att kontinuerligt arbeta med effektiviseringar av processer och rutiner. Du är van vid att arbeta verksamhetsinriktat och att stötta ledningen med ekonomiska underlag. Du är kommunikativ och har en vilja att driva team framåt och har en förmåga att skapa goda relationer.

 

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person – det vill säga en kreativ, prestigelös och engagerad person som är beredd att arbeta både högt och lågt. Du ges relativt fria händer att styra arbetet på ekonomiavdelningen varför vi värdesätter egenskaper som initiativförmåga, drivkraft och ett dynamiskt förhållningssätt.

 

Den person vi söker kommer att ha starkt fokus på verksamheten och utveckling av den, därför sätter vi stort värde på din analytiska förmåga.

 

Ansökan
Tjänsten är heltid dagtid med placering på huvudkontoret i Mariestad. Frågor besvaras av Martin Gustafsson, ekonomichef, på telefon 0501-28 00 02 eller martin.gustafsson@nordiskamotor.se. Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) senast 3 juni 2018 till jobb@nordiskamotor.se. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Märk ansökan med ”Ekonomichef”.

 

Nordiska Motor AB är koncernmoder för flertalet bolag i bilbranschen, däribland Motor Trend AB, Svenska Motor AB och Björkholm Bil AB. Totalt är ca 180 personer anställda i koncernens alla bolag.

 

Motor Trend AB grundades i Mariestad 1984 och är återförsäljare för Toyota och Lexus. 2017 omsatte vi 628 miljoner kronor och är idag ca 125 medarbetare fördelat på åtta orter; Mariestad, Skara, Lidköping, Karlstad, Arvika, Fotskäl, Kungsbacka och Halmstad.